Medicover Group Website Privacy Policy

Scroll down for Swedish version

 

PRIVACY POLICY (this “Policy”)

Medicover AB (publ)

Effective: May 25th, 2018

We at Medicover AB (publ) are committed to protecting your personal integrity. It is important to us that you feel comfortable in providing us with your personal data. We therefore process your personal data with your integrity in focus.

This www.medicover.com website is the official website of Medicover AB (publ).

 

Definitions

When used in this Policy:

“Medicover” means Medicover AB (publ), a limited liability company incorporated in Sweden with organisation number 559073-9487. Medicover may also be referred to in this Policy as “we”, “us” and “our”;

“Medicover Group” means Medicover and each entity directly or indirectly owned or controlled by, or under common control of, Medicover;

”personal data” means any information relating to an identified or identifiable natural person; and

“Site” means www.medicover.com.

 

Scope of this Policy

This Site is the official website of Medicover AB (publ) and has been created to provide you with information about the Medicover Group. This Policy applies only to this Site and sets out the types of personal data we may collect, how we collect and process it, and certain rights and options you have in this respect.

Medicover is committed to user privacy and this Policy is consistent with the General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 and applicable Swedish data protection legislation.

Who is resonsible for your personal data?

Medicover is responsible for the processing of your personal data.

Personal data you may provide us with for subscription purposes may, after your consent thereto, be shared with our service providers. Such service providers may only process your personal data in accordance with our instructions (based on your consent) and never for such service provider’s own purposes.

The general information derived from your browsing of our Site may be shared with another company within the Medicover Group that hosts our Site.

Which personal data do we gather and for which purposes?

In general, you can visit our Site without leaving any personal data but general information is collected about your computer and its location, the website that you came from or are leaving to. In order for us to constantly improve our Site content, we also collect information on the parts of our Site you visit, the type of browser you use and the number of times you access the Site. However, this information is aggregated and cannot be used to identify you. Your IP-address is automatically provided by your browser when you access our Site but we do not log or store any IP-addresses. The processing of the data related to the use of our Site allows us to provide and improve the Site, analyse the use of our Site, react on any complaints about the Site and to administer the Site.

If you wish to subscribe for a service on our Site we may ask you to provide personal data. The personal data we collect in this regard, depending on the services you use, are: (i) name and surname, (ii) e-mail address and (iii) contact telephone number. When you submit your subscription request you will be asked to give us your consent to process the personal data you provide. The processing of this personal data allows us to offer you subscriptions for press releases, financial reports, etc. regarding the Medicover Group.

How do we collect your personal data?

The circumstances in which we may collect personal data about you include when you browse on or complete a form on our Site.

On what legal basis do we use your personal data?

We may process your personal data derived from your browsing of our Site (your IP-address) on the basis of our legitimate interests (whereby our legitimate interest is to provide you with the best possible website, and to ensure that our Site is kept secure).

With respect to services you may subscribe for on our Site we may process your personal data because you have given us your consent to process your personal data in that manner.

How long do we keep your personal data?

We will only keep your personal data for as long as necessary to fulfil the purposes we collected it for. Upon expiry of such period we will securely destroy your personal data in accordance with applicable laws and regulations.

How do we protect your personal data?

We take protecting your personal data very seriously and implement measures to secure your personal data from accidental loss and from unauthorised access, use, alteration or disclosure.   

What are your rights?

Access: You are entitled to see the personal data held about you and have the right to request a copy of the personal data that we hold about you. If you wish to do this, you are welcome to contact us using the contact details provided below. There are, however, exceptions to this right and access may be denied e.g. if we are legally prohibited from disclosing such information.

Accuracy: We strive to keep your personal data accurate, current, and complete. If you consider your personal data to be inaccurate, outdated or incomplete, you are welcome to contact us using the contact details provided below.

Objecting: In certain situations, you have the right to object to processing of your personal data and to ask us to block, remove and limit your personal data. If you wish to do this, you are welcome to contact us using the contact details provided below.

Portability: You have the right to request that some of your personal data is provided to you, or to another data controller, in a commonly used, machine-readable format. If you would like to request portability, you are welcome to contact us using the contact details provided below.

Erasure: You have the right to request erasure of your personal data when the personal data is no longer necessary for the purposes for which it was collected, or if, among other things, your personal data have been unlawfully processed. If you would like to request erasure, you are welcome to contact us using the contact details provided below.

Complaints: If you would like to lodge a complaint regarding our processing of your personal data, you are welcome to contact us using the contact details provided below. If you are not satisfied with the way we handle your complaint or if you believe that your personal data protection rights may have been breached, you may always lodge a complaint with the applicable supervisory authority, i.e. the Swedish Data Protection Authority (Sw. Datainspektionen).

Right to withdraw consent

If you have provided your consent to processing of your personal data, you have the right to withdraw your consent. If you would like to withdraw your consent, you are welcome to contact us using the contact details provided below.

Cookies and related tracking technologies

To make this Site work properly, we sometimes place small data files called cookies on your device. Most websites do this too.

What are cookies?

A cookie is a small text file that a website saves on your computer or mobile device when you visit the site. It enables the website to remember your actions and preferences (such as login, language, font size and other display preferences) over a period of time, so you don’t have to keep re-entering them whenever you come back to the site or browse from one page to another. To find out more about cookies please visit www.allaboutcookies.org.

Medicover uses the following two categories of cookies on the Site:

Performance Cookies. These cookies collect information on how visitors use the Site, for instance which pages visitors go to most often. Medicover uses Google Analytics cookies to help us understand how customers arrive at the Site, browse or use the Site. Information that these cookies collect is aggregated and therefore anonymous. We use them to improve how the Site works.

Functionality Cookies. These cookies remember choices you make (such as language choices). These can then be used to provide you with an experience more appropriate to your selections and to make your visits to the Site more tailored. The information these cookies collect is anonymised and they cannot track your browsing activity on other websites.

You can control and/or delete cookies as you wish – for details, see www.allaboutcookies.org. You can delete all cookies that are already on your computer and you can set most browsers to prevent them from being placed. If you do this, however, you may have to manually adjust some preferences every time you visit a site and some services and functionalities may not work.

Third party websites and social media

The Site allows access to certain third party social media platforms (such as Facebook, LinkedIn, Google and Twitter) through special plug-ins. If you click on these buttons, you are sharing information with those sites and the information you share will be governed by their privacy policies.

Medicover is not responsible for the privacy policies or practices of other websites.

The Site contains links to websites of other companies within the Medicover Group which operate under separate privacy policies. We encourage you to review the privacy policies of all such linked websites to check how they collect, use and share your information.

Changes to this Policy

We reserve the right to make changes to this Policy. You will always find the latest version of this Policy on the Site.

Contact details

If you have any question, comment or request regarding this Policy or if you would like to exercise any of your rights mentioned above, please contact us by sending an e-mail to data.protection@medicover.com.

 

 

 

 

 

INTEGRITETSPOLICY (“Policy”)

Medicover AB (publ)

Ikraftträdande: 25 maj 2018

Vi på Medicover AB (publ) är dedikerade att skydda din personliga integritet. Det är viktigt för oss du känner dig bekväm att tillhandahålla oss dina personuppgifter. Vi behandlar alltid dina personuppgifter med din personliga integritet i fokus.

Denna hemsida www.medicover.com är Medicover AB (publ):s officiella hemsida.

Definitioner

Följande definitioner används i denna Policy:

“Hemsidan” avser www.medicover.com;

“Medicover” avser Medicover AB (publ), ett svenskt aktiebolag med organisationsnummer 559073-9487. Medicover hänvisas i denna Policy i förekommande fall även till som ”vi”, ”oss” eller ”vår”;

“Medicoverkoncernen” avser Medicover och samtliga juridiska personer som Medicover direkt eller indirekt äger eller kontrollerar, eller som annars är under gemensam kontroll av Medicover; och

”personuppgifter” avser varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person.

Omfattning av denna Policy

Denna Hemsida är Medicovers officiella hemsida och har skapats för att du ska kunna erhålla information rörande Medicoverkoncernen. Denna Policy är tillämplig endast på denna Hemsida och anger vilka personuppgifter vi samlar in, hur insamlandet och behandlingen av personuppgifterna sker, samt de rättigheter och valmöjligheter du har i detta avseende.

Medicover är dedikerade till användarintegritet och vår Policy är i överensstämmelse med dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679) (GDPR) samt tillämplig svensk dataskyddslagstiftning.

Vem ansvarar för dina personuppgifter?

Medicover är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Personuppgifter som du tillhandahåller oss för prenumerationsändamål kan, efter att du lämnat ditt samtycke därtill, behandlas av våra tjänsteleverantörer. Våra tjänsteleverantörer får endast behandla dina personuppgifter i enlighet med våra instruktioner (baserat på ditt samtycke) och aldrig för en sådan tjänsteleverantörs egna ändamål.

Den allmänna information som härleds från ditt besök på vår Hemsida kan delas med annat bolag inom Medicoverkoncernen som hanterar den server på vilken vår Hemsida ligger.

Vilka personuppgifter samlar vi in och i vilket syfte?

Som huvudregel kan du besöka vår Hemsida utan att några personuppgifter lämnas men allmän information om din dator samt dess position och den hemsida som du kom ifrån eller lämnar till inhämtas. För att vi kontinuerligt ska kunna förbättra vår Hemsidas innehåll har vi även möjlighet att inhämta information om vilka undersidor på vår Hemsida som du besöker, vilken typ av webbläsare som du använder och antalet tillfällen som du besöker vår Hemsida. Denna information är aggregerad och kan inte användas för att identifiera dig. Din IP-adress tillhandahålls automatiskt av din webbläsare när du besöker vår Hemsida men vi för ingen logg över eller sparar några IP-adresser. Behandlingen av informationen relaterad till användningen av vår Hemsida gör det möjligt för oss att tillhandahålla och förbättra Hemsidan, att analysera användandet av Hemsidan, att hantera klagomål rörande Hemsidan samt att administrera Hemsidan.

Om du önskar prenumerera på en tjänst från vår Hemsida så kan vi begära att du tillhandahåller oss personuppgifter. De personuppgifter som vi samlar in i sådana fall är, beroende på vilken tjänst du vill använda: (i) namn och efternamn, (ii), e-postadress samt (iii) telefonnummer. När du skickar in din prenumerationsförfrågan kommer du bli ombedd att lämna ditt samtycke till behandlingen av personuppgifterna som du tillhandahåller. Behandlingen av dessa personuppgifter gör det möjligt för oss att erbjuda dig prenumerationer för pressmeddelanden, finansiella rapporter m.m. rörande Medicoverkoncernen.

Hur samlar vi in dina personuppgifter?

Vi har möjlighet att samla in personuppgifter när du besöker Hemsidan eller när du fyller i ett formulär på vår Hemsida.

Med stöd av vilka rättsliga grunder behandlar vi dina personuppgifter?

Vi kan behandla dina personuppgifter som härrör från dina besök på vår Hemsida (din IP-adress) på grund av våra berättigade intressen (varvid våra berättigade intressen är att tillhandahålla dig den bästa möjliga hemsidan och att säkerställa att vår Hemsida hålls säker).

Vad gäller prenumerationstjänster som du tecknar så kan vi behandla dina personuppgifter eftersom du lämnat oss ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter på det sättet.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi kommer endast spara dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt utifrån det ändamål för vilket personuppgifterna samlades in av oss. När tidsperioden ifråga har löpt ut kommer vi att radera dina personuppgifter i enlighet med tillämpliga lagar och regler.

Hyr skyddar vi dina personuppgifter?

Vi tar skyddet av dina personuppgifter på största allvar och vidtar olika åtgärder för att säkra dina personuppgifter såväl från oavsiktlig förlust som från obehörigt tillträde, användande, förändrande eller röjande.

Vilka är dina rättigheter?

Rätt att få tillgång till dina uppgifter: Du är berättigad att få tillgång till de personuppgifter om dig som vi behandlar och du har rätt att få en kopia av de personuppgifter som vi förvarar rörande dig. Om du önskar att utöva denna rätt är du välkommen att kontakta oss med användande av kontaktuppgifterna som anges under ”Kontakt” nedan. Det finns dock undantag från denna rätt och åtkomst kan nekas t.ex. för det fall vi skulle vara lagligen förhindrade från att avslöja sådan information.  

Rätt att korrigera dina uppgifter: Vi strävar efter att dina personuppgifter ska vara korrekta, uppdaterade och kompletta. Om du anser att dina personuppgifter är inkorrekta, inaktuella eller ofullständiga är du välkommen att kontakta oss med användande av kontaktuppgifterna som anges under ”Kontakt” nedan.

Rätt att invända: I särskilda situationer är du berättigad att invända mot behandling av dina personuppgifter och att ombe oss att blockera, radera och begränsa dina Personuppgifter. Om du önskar att vi ska upphöra använda dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss med användande av kontaktuppgifterna som anges under ”Kontakt” nedan.

Rätt att flytta dina uppgifter: Du är berättigad att begära att dina personuppgifter tillhandahålls dig, eller en annan personuppgiftsansvarig, i ett vanligt förekommande och avläsningsbart format. Om du önskar begära att dina personuppgifter överförs är du välkommen att kontakta oss med användande av kontaktuppgifterna som anges under ”Kontakt” nedan.

Rätt att få uppgifter borttagna: Du är berättigad att begära att dina personuppgifter raderas när dina personuppgifter inte längre behövs för de ändamål för vilka de samlades in, eller, bland annat, om dina personuppgifter behandlats utan rättslig grund. Om du önskar begära radering är du välkommen att kontakta oss med användande av kontaktuppgifterna som anges under ”Kontakt” nedan.

Klagomål: Om du vill lämna ett klagomål gällande vår behandling av dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss med användande av kontaktuppgifterna som anges under ”Kontakt” nedan. Om du inte skulle bli nöjd med vår hantering av ditt klagomål eller bedömer att överträdelse av dina rättigheter till integritetsskydd kan ha skett kan du alltid lämna klagomål till relevant övervakande myndighet, d.v.s. Datainspektionen.

Rätt att återkalla samtycke

Om lämnat oss ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter har du rätt att återkalla ditt samtycke. Om du önskar återkalla ditt samtycke är du välkommen att kontakta oss med användande av kontaktuppgifterna som anges under ”Kontakt” nedan.

Cookies och liknande spårningsteknologier

För att denna Hemsida ska fungera korrekt placerar vi emellanåt små datafiler som kallas för cookies på din enhet. De flesta webbsidor gör detta.

Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som en webbsida sparar på din dator eller mobila enhet när du besöker hemsidan. Cookien gör det möjligt för hemsidan att minnas dina preferenser och inställningar (såsom inloggning, språk, textstorlek och andra visningsinställningar) över en tidsperiod så att du inte återigen behöver ställa in dessa när du på nytt besöker hemsidan eller besöker en annan avdelning av hemsidan. För att läsa mer om cookies vänligen besök www.allaboutcookies.org.   

Medicover använder följande två kategorier av cookies på Hemsidan:

Prestandacookies. Dessa cookies samlar information om hur besökare använder Hemsidan, exempelvis vilka undersidor av Hemsidan som besöks mest frekvent. Medicover använder Google Analytics för att analysera hur besökare hamnar på Hemsidan och använder den. Informationen som dessa cookies samlar in är på aggregerad nivå och därför anonym. Vi använder dessa cookies för att förbättra Hemsidans funktion.

Funktionalitetscookies. Dessa cookies memorerar val som du gör (såsom språk). Dessa kan sedan användas för att erbjuda dig en Hemsida som är mer anpassad utefter dina val. Informationen som dessa cookies samlar in är anonymiserad och kan inte användas för att spåra dina besök på andra hemsidor.

Du kan kontrollera och/eller radera dina cookies om du vill – för närmare information vänligen besök www.allaboutcookies.org. Du kan radera samtliga cookies som finns på dator och du kan ställa in de flesta webbläsare så att inga cookies placeras överhuvudtaget. Om du gör det kan du dock behöva justera inställningar manuellt vid varje tillfälle som du besöker en hemsida och vissa funktionaliteter kan upphöra att fungera.   

Tredjepartshemsidor och sociala medier

Hemsidan erbjuder övergång till vissa tredjepartshemsidor och sociala medier (såsom Facebook, LinkedIn, Google och Twitter) genom särskilda s.k. plug-ins. Om du klickar på dessa knappar så delar du information med andra hemsidor och informationen som du då delar blir föremål för de hemsidornas respektive integritetspolicy.

Medicover ansvarar endast för denna Policy och dess tillämpning på denna Hemsida. Medicover ansvarar inte för hantering av personuppgifter, integritetspolicies eller tillämpningen därav på någon annan hemsida.

Hemsidan innehåller länkar till hemsidor för andra bolag inom Medicoverkoncernen vilka regleras av separata integritetspolicies. Vi uppmanar dig att granska integritetspolicies för samtliga sådana länkade hemsidor för att försäkra dig om hur dessa samlar in, använder och delar din information.

Ändringar i denna Policy

Vi förbehåller oss rätten att ändra denna Policy. Den vid var tid gällande versionen av denna Policy kommer alltid att finnas publicerad på Hemsidan.

Kontakt

Om du vill ställa en fråga, lämna en kommentar eller en begäran beträffande denna Policy eller om du vill utnyttja någon av dina ovan nämnda rättigheter, så är du välkommen att kontakta oss genom att skicka ett e-postmeddelande till data.protection@medicover.com.